LET OP: De maximale grootte dat je via onze website kunt uploaden is 5 MB. Is je bestand groter... Heel goed!!  Maar dan moet u het bestand versturen via "wetransfer.com" naar ons emailadres "info@modofoto.nl" met vermelding van uw ordernummer.  U ontvangt van ons altijd een downloadbevestiging van het bestand.
 KORTE UITLEG:

 

Uw foto moet van het fototoestel of smartphone komen waar hij werkelijk mee gemaakt is. Deze foto (.JPEG) moet op "ware grootte" per mail worden verzonden of geüpload bij de bestelling. Deze originele bestanden hebben vaak een bestandgrootte tussen de 2000 en 10.000KB (lees 2MB - 10MB). Foto's van of via Whatsapp en Facebook worden namelijk (automatisch) geconverteerd naar een 72dpi mini-bestandje op smartphone formaat (bestandsgrootte tussen 150-300KB). Hierdoor verliest hij de kwaliteit om op groot formaat te printen.

Tip: Bestandsgroote, pixelformaat en DPI van een foto kun je zien via Rechtermuisknop> Eigenschappen> tablad Details.

 UITGEBREIDE UITLEG:


Resolutie

Resolutie word gemeten in dpi (dots per inch), dwz het aantal puntjes per inch. Beeldschermen werken op een resolutie van 72 dpi, daarom zal voor gebruik op een website een resolutie van 72 dpi voor het beeldmateriaal voldoende zijn. Voor druk- en printwerk is echter een resolutie van 300 dpi nodig, ruim 4 keer zoveel als voor een beeldscherm dus. Omgekeerd geredeneerd betekent dit, dat beeldmateriaal van een websites of applicaties (facebook, whatsapp) slechts op een kwart van de afgebeelde grootte gedrukt kan worden en zijn dus niet bruikbaar.

Bestandstype

Foto’s worden door alle camera opgeslagen als JPEG-bestand. En dit is ook het bestandsformaat dat verwerkt wordt door ModoFoto.nl, dus dat sluit naadloos aan. Heb je een foto bewerkt, sla hem dan op als JPEG (.jpg) bij voorkeur op maximale kwaliteit. Dan is het kwaliteitsverlies minimaal. Behalve de optie Kwaliteit kun je bij het opslaan als JPEG ook nog de manier van compressie opgeven. Dit wordt de Indelingsoptie genoemd en Basislijnen (‘Standaard’) is daarbij de minst complexe en dus het meest algemeen bruikbaar. Het beïnvloedt de kwaliteit van de foto of afdruk niet.


Kleur

Alle opnamen met een digitale camera zijn in kleur. Die kleuren worden beschreven door de drie basiskleuren Rood, Groen en Blauw (RGB). Bij een RGB-kleur hoort een zogeheten kleurruimte. Deze is standaard op alle camera sRGB en dat geeft ook de beste kleurreproductie bij een afdrukcentrale als Webprint. Heeft iemand je wel eens gezegd dat AdobeRGB beter is, dan is dat in slechts enkele situaties het geval en bovendien alleen van toepassing in professionele toepassingen.

Heb je je camera op zwart-wit gezet (monochroom), dan is het eigenlijk nog steeds een RGB-kleurenfoto, met dit verschil dat de waarden van Rood, Groen en Blauw aan elkaar gelijk zijn. Dergelijke zwart-witfoto’s worden goed en zonder kleurwaas afgedrukt. Heb je een foto op je computer zwart-wit gemaakt door de kleurmodus te veranderen in Grijswaarden, zet de foto dan vervolgens weer terug naar RGB. Hij blijft ‘zwart-wit’, maar is net als de monochroom rechtstreeks uit de camera, toch RGB en wordt daarmee goed afgedrukt.